Mobiele Optimalisatie Essentials

Mobiele Optimalisatie Essentials

Inhoudsopgave artikel

Als eigenaar van een website is het belangrijk om een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten te bieden. Mobiele optimalisatie is dan ook niet meer weg te denken uit de digitale wereld. Maar waar moet u beginnen met de optimalisatie van uw website voor mobiele apparaten? In deze gids ontdekt u de Mobiele Optimalisatie Essentials – de belangrijkste tips om de gebruikerservaring van uw website op mobiele apparaten te verbeteren en zo meer succes te behalen met uw website.

Het belang van mobiele SEO

Als u wilt dat uw website hoog scoort in de zoekresultaten van mobiele zoekopdrachten, moet de mobiele SEO en zoekoptimalisatie optimaal zijn. Het mobiele zoekgedrag van gebruikers verschilt van pc-gebruikers, en zoekmachine-algoritmes passen zich hierop aan. Dit betekent dat mobiele SEO en zoekoptimalisatie essentieel zijn voor het bereiken van een hogere positie in de mobiele zoekresultaten.

Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor mobiele gebruikers en zorg ervoor dat uw website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Dit betekent dat uw website niet alleen mobielvriendelijk moet zijn, maar ook moet worden geoptimaliseerd voor laadsnelheid en mobiele gebruikerservaring.

Een mobielvriendelijke website is ook belangrijk om de algehele ervaring van mobiele gebruikers te verbeteren. Dit zal resulteren in een betere gebruikersretentie en conversiepercentages. Dus, als u een mobielvriendelijke website met een goede SEO wilt, zorg er dan voor dat u zich richt op de optimale mobiele zoekoptimalisatie en SEO-praktijken.

Hoe Mobiele SEO de Positie van uw Site in Mobiele Zoekresultaten Beïnvloedt

Google houdt rekening met de mobiele zoekoptimalisatie van uw site bij het bepalen van de rangorde van mobiele zoekresultaten. Als uw website geen goede mobiele SEO heeft of als uw website niet mobielvriendelijk is, zal dit een negatieve invloed hebben op de positie van uw site in de mobiele zoekresultaten. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lagere verkeersstroom naar uw website en minder conversies.

SEO is niet alleen een kwestie van techniek, maar ook van content. – Yoast

Maak uw website mobielvriendelijk

Een mobiele gebruikerservaring is cruciaal om een succesvolle website te hebben. Tegenwoordig maken meer mensen gebruik van mobiele apparaten om websites te bezoeken en daarom is het belangrijk om te zorgen dat uw website zich aanpast aan verschillende schermgroottes en toegankelijk is op mobiele apparaten. Dit bereikt u door een mobielvriendelijke website te ontwerpen.

Een mobielvriendelijke website maakt gebruik van responsive design. Dit is een ontwerptechniek waarbij de website automatisch schaalbaar is en zich kan aanpassen aan de grootte van het scherm van het apparaat waarop het wordt bekeken, zonder dat de gebruiker hoeft in of uit te zoomen. Responsive design maakt uw website gemakkelijk te gebruiken op elk apparaat en alle schermgroottes en draagt bij aan een betere gebruikerservaring.

Hoe werkt responsive design?

Responsive design gebruikt flexibele grids, afbeeldingen en cascading style sheets (CSS) om de website aan te passen aan het apparaat waarop deze wordt bekeken. Bij responsive design wordt de inhoud van de website anders gepresenteerd op een desktop of laptop in vergelijking met op een smartphone of tablet. Dit zorgt ervoor dat de inhoud goed leesbaar en gemakkelijk te navigeren is op alle apparaten.

Waarom is een mobielvriendelijke website belangrijk?

Een mobielvriendelijke website is essentieel voor een succesvolle mobiele optimalisatiestrategie. Google geeft de voorkeur aan mobielvriendelijke websites in de zoekresultaten en straft websites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Een mobielvriendelijke website zorgt niet alleen voor een betere positie in de zoekresultaten, maar verhoogt ook de conversieratio en klanttevredenheid.

Voordelen van een mobielvriendelijke website
Verhoogde gebruikerservaring en klanttevredenheid
Betere positie in de zoekresultaten van Google
Hogere conversieratio en lagere bounce rate
Meer kans om terugkerende bezoekers te krijgen

Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is en gebruik maakt van responsive design om ervoor te zorgen dat uw website gemakkelijk te gebruiken is op alle apparaten en goed presteert in de zoekresultaten van Google.

Snelheidsoptimalisatie voor mobiel

Een van de meest belangrijke factoren bij het optimaliseren van uw website voor mobiel is de snelheid van uw pagina’s. Mobiele gebruikers hebben weinig geduld voor trage websites en als uw mobiele website traag is, kunnen gebruikers snel afhaken en uw concurrenten bezoeken. Hier zijn enkele tips om de laadtijd van uw website op mobiele apparaten te verbeteren:

Optimaliseer afbeeldingen voor mobiel

Afbeeldingen kunnen een van de grootste boosdoeners zijn voor trage mobiele websites. Zorg ervoor dat uw afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor mobiel en dat ze zijn gecomprimeerd tot de kleinste bestandsgrootte zonder kwaliteitsverlies. Door het gebruik van afbeeldingscompressie kunt u de grootte van de afbeeldingsbestanden verminderen zonder afbreuk te doen aan de visuele kwaliteit. Verklein ook de fysieke grootte van uw afbeeldingen zodat ze op mobiele apparaten sneller kunnen worden geladen.

Caching van uw website

Caching is een techniek waarbij wordt geprobeerd om de laadtijd van een website te versnellen door bepaalde onderdelen op te slaan, zodat deze bij een volgende keer sneller kunnen worden getoond. Dit zorgt voor minder verzoeken aan de server en dus minder laadtijd. Als u gebruikmaakt van een Content Delivery Network (CDN), kunt u ook het cachegeheugen van uw website opschonen om de laadtijd te optimaliseren.

Minimaliseer het gebruik van JavaScript en CSS

JavaScript en CSS kunnen de laadtijd van uw website drastisch verhogen als er te veel wordt gebruikt. Minimaliseer het gebruik van JavaScript en CSS op mobiele apparaten en zorg ervoor dat de code geoptimaliseerd is voor snelle laadtijden. U kunt tools gebruiken om onnodige code te verwijderen en de grootte van de bestanden te verminderen.

snelheidsoptimalisatie voor mobiel

Verminder het aantal HTTP-verzoeken

Hoe meer HTTP-verzoeken uw website moet maken, hoe trager uw website zal zijn. U kunt het aantal verzoeken verminderen door meerdere bestanden te combineren tot één groot bestand en door het gebruik van browsercaching. Hierdoor hoeft niet voor elk bestand een aparte aanvraag te worden gedaan, waardoor uw website sneller laadt op mobiele apparaten.

Door de snelheid van uw website op mobiele apparaten te optimaliseren, kunt u uw website gebruikersvriendelijker maken en de ervaring van uw bezoekers verbeteren. Door te focussen op deze optimalisatietechnieken kunt u de laadtijd van uw website op mobiele apparaten verbeteren en uw concurrentie voorblijven.

Design voor Mobiele Gebruikerservaring

Een belangrijk aspect van mobiele optimalisatie is het ontwerpen van een goede mobiele gebruikerservaring om bezoekers op uw website te behouden en conversies te stimuleren. Een effectieve mobiele gebruikersinterface is lettelijk de sleutel om gebruikers voor uw website te winnen.

Om uw mobiele gebruikerservaring te verbeteren, moet u de volgende elementen in overweging nemen:

Responsief Ontwerp

Door een responsive design te gebruiken, past uw website zich aan aan elk schermformaat, waardoor de gebruiker op elk apparaat dezelfde ervaring krijgt. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring maar kan ook uw rangschikking in mobiele zoekresultaten beïnvloeden.

Minimalisme

Een eenvoudig, minimalistisch ontwerp met weinig afleidingen en een duidelijke organisatie kan helpen om de gebruikerservaring op mobiele apparaten te verbeteren.

Snelle Laadtijd

Een snelle laadtijd is cruciaal voor mobiel ontwerp. De meeste mobiele gebruikers zullen afhaken als een pagina niet binnen 2-3 seconden geladen is. En als uw website laadtijd te langzaam is, kan dit de rankings van uw website in mobiele zoekopdrachten verminderen.

Intuïtieve Navigatie

Een goed ontworpen navigatie maakt het voor gebruikers gemakkelijk om door de website te navigeren. Mobiele navigatie moet eenvoudig, duidelijk en intuïtief zijn om de gebruikerservaring te verbeteren.

Besteed aandacht aan de bovenstaande elementen om uw mobiele gebruikerservaring te verbeteren en uw conversies te stimuleren.

Mobiele zoekresultaten verbeteren

Het optimaliseren van uw website voor mobiele apparaten kan een significante impact hebben op de zichtbaarheid van uw site in de mobiele zoekresultaten. Hier zijn enkele tips om uw website beter te laten presteren in de mobiele zoekresultaten:

 • Zorg ervoor dat uw website snel laadt op mobiele apparaten. Dit is een cruciale factor voor een hogere positie in de mobiele zoekresultaten.
 • Maak gebruik van mobielvriendelijke zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden die specifiek gericht zijn op mobiele zoekopdrachten.
 • Vergeet niet om uw lokale zoekresultaten te optimaliseren voor mobiele apparaten. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale klanten.
 • Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf en andere online directories om uw bedrijf en locatie te vermelden op het web.

Mobile-First Index

Google introduceerde in 2018 de mobile-first index. Dit betekent dat Google voornamelijk naar de mobiele versie van uw website kijkt bij het bepalen van uw positie in de zoekresultaten. Zorg er dus voor dat uw website mobielvriendelijk is en optimaliseer deze voor mobiele zoekopdrachten om hoger te scoren in de mobiele zoekresultaten.

“Mobiele zoekresultaten zijn vandaag de dag de belangrijkste factor bij het bepalen van de zoekresultaten.”

Optimaliseren voor spraakgestuurde zoekopdrachten

Met de groei van spraakgestuurde zoekopdrachten wordt het steeds belangrijker om uw website te optimaliseren voor deze zoekopdrachten. Spraakgestuurde zoekopdrachten zijn zoekopdrachten die via de stem worden uitgevoerd, bijvoorbeeld via Siri van Apple of Google Assistant. Het optimaliseren van uw website voor spraakgestuurde zoekopdrachten kan ervoor zorgen dat uw website gemakkelijker wordt gevonden door mobiele gebruikers.

Om uw website te optimaliseren voor spraakgestuurde zoekopdrachten, kunt u rekening houden met de volgende tips:

 • Maak gebruik van natuurlijke taal en conversational keywords in uw content
 • Zorg ervoor dat uw content antwoord geeft op veelgestelde vragen
 • Focus op long-tail keywords en zoekopdrachten die beginnen met vragenwoord
 • Gebruik schema markup om de belangrijkste informatie op uw website te structureren

Een voorbeeld van een zoekopdracht via spraakgestuurde zoekopdrachten is “Waar kan ik de dichtstbijzijnde fietsenwinkel vinden?”. Als uw website fietsenwinkels aanbiedt, kunt u de content op uw website optimaliseren voor deze zoekopdracht door natuurlijke taal, conversational keywords en de locatie van uw fietsenwinkel te vermelden.

spraakgestuurde zoekopdrachten

Voorbeeld: conversational keywords

“Wanneer zijn de openingstijden van [naam van uw bedrijf]?”

“Welke diensten biedt [naam van uw bedrijf] aan?”

Door conversational keywords zoals “Wanneer” en “Welke” op te nemen in uw content, kunt u uw website optimaliseren voor spraakgestuurde zoekopdrachten.

Het belang van mobiele content

Waarom is het creëren van relevante en boeiende mobiele content essentieel voor het aantrekken en behouden van mobiele gebruikers? Het hebben van een mobielvriendelijke website is niet meer genoeg om uw publiek te betrekken. Mobiele gebruikers hebben verschillende behoeften en aandachtspunten dan desktopgebruikers. Het leveren van mobiel geoptimaliseerde content is cruciaal om hen te betrekken en hen terug te laten keren.

Door mobiel geoptimaliseerde content te creëren, kunt u de gebruikservaring van uw bezoekers op mobiele apparaten verbeteren. Door hun behoeften te herkennen en erop te reageren, blijven mobiele gebruikers betrokken en beter gericht op de inhoud die u aanbiedt. Het hebben van een duidelijke, beknopte en aantrekkelijke mobiele webtekst die gemakkelijk te scannen is, helpt de gebruiker snel te vinden wat hij nodig heeft. Het is daarom belangrijk om naast goede tekst ook gebruik te maken van afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit die passen bij het scherm van een mobiel apparaat.

Het maken van geweldige content is geweldig, maar het aspect van mobiliteit moet niet worden vergeten. De toename van mobiele apparaten betekent dat er steeds meer bezoekers mobiel naar uw website komen, wat betekent dat het optimaliseren van uw inhoud voor deze apparaten een cruciale stap is voor uw mobiele SEO-strategie.

Gebruik van AMP voor mobiele optimalisatie

Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open-source initiatief dat is ontworpen om de laadtijd van webpagina’s op mobiele apparaten te verminderen. Door het gebruik van AMP kan een website sneller worden geladen en een betere gebruikerservaring bieden aan mobiele gebruikers. Het is belangrijk om te begrijpen hoe AMP werkt en hoe u het kunt implementeren op uw website om de mobiele optimalisatie te verbeteren.

Hoe werkt AMP?

AMP is gebaseerd op een vereenvoudigde versie van HTML die speciaal is ontworpen om snel te laden op mobiele apparaten. AMP-pagina’s bevatten alleen essentiële HTML voor tekst, afbeeldingen en andere elementen, waardoor de laadtijd van de pagina aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien worden AMP-pagina’s opgeslagen in een cache van Google, waardoor deze nog sneller kunnen worden geladen wanneer een gebruiker een pagina opent die AMP gebruikt.

Implementatie van AMP

De implementatie van AMP op uw website vereist enige kennis van HTML, CSS en JavaScript. Als u geen ervaring heeft met webontwikkeling, kan het een goed idee zijn om professionele hulp in te schakelen. Het implementeren van AMP kan variëren van het toevoegen van een enkel AMP-paginatype tot het implementeren van AMP op uw gehele website.

“AMP is een krachtige tool voor mobiele optimalisatie die uw website sneller kan maken en de gebruikerservaring kan verbeteren.”

Voordelen van AMP

Het gebruik van AMP heeft tal van voordelen voor mobiele optimalisatie, waaronder:

 • Een snellere laadtijd voor uw mobiele pagina’s
 • Een betere gebruikerservaring voor mobiele bezoekers
 • Verhoogde zichtbaarheid in mobiele zoekresultaten

Toekomst van AMP

AMP blijft zich ontwikkelen en evolueren, en het gebruik ervan wordt steeds belangrijker voor mobiele optimalisatie. Google blijft de ontwikkeling van AMP ondersteunen en verbeteren, en het gebruik van AMP wordt steeds meer aanbevolen door Google voor mobiele websites. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van verdere ontwikkelingen in de wereld van AMP voor de beste mobiele optimalisatieresultaten.

Mobiele analytics en tracking

Om uw mobiele website te optimaliseren en de gebruikerservaring te verbeteren, moet u de prestaties van uw site constant bijhouden en analyseren. Mobiele analytics is een krachtig hulpmiddel om waardevolle inzichten te krijgen in de interacties van gebruikers met uw website op mobiele apparaten. Door het analyseren van gedragsgegevens zoals klikgedrag, verkeersbronnen en paginaweergaven, kunt u uw website optimaliseren voor een betere conversieratio en hogere gebruikersbetrokkenheid.

Mobiele tracking is een ander belangrijk aspect van mobiele optimalisatie, omdat het u helpt te begrijpen hoe gebruikers verschillende apparaten en kanalen gebruiken om uw website te bezoeken. Dit helpt u bij het maken van strategieën voor een naadloze mobiele gebruikerservaring. Met behulp van mobiele tracking kunt u de prestaties van uw website op verschillende apparaten en platformen meten en optimaliseren, zodat gebruikers altijd dezelfde hoge kwaliteit krijgen, ongeacht hoe ze uw site bezoeken.

Voorbeelden van mobiele analytics- en trackingtools

Er zijn verschillende tools en platforms beschikbaar om mobiele analytics en tracking uit te voeren op uw website. Google Analytics is een krachtig hulpmiddel waarmee u de prestaties van uw website op zowel desktop- als mobiele apparaten kunt bijhouden. Andere toonaangevende mobiele analytics– en trackingtools zijn Adobe Analytics, Mixpanel en Amplitude.

“Met behulp van mobiele tracking en analytics-tools kunt u de prestaties van uw website constant meten om de gebruikerservaring te optimaliseren.”

Mobiele analytics voor app-optimalisatie

Als u een mobiele app heeft, is mobiele analytics nog belangrijker om de gebruikerservaring en betrokkenheid te verbeteren. Met behulp van tools zoals Firebase Analytics en AppsFlyer kunt u nauwkeurige gegevens verzamelen over de app-gebruikers en hun gedrag. Dit stelt u in staat om uw app-functionaliteit en in-app-ervaring te verbeteren en een betere gebruikersbetrokkenheid te stimuleren.

Voordelen van mobiele tracking en analytics Hoe het helpt
Beter inzicht in gebruikersgedrag Optimalisatie van mobiele website voor hogere conversieratio’s
Beter begrip van app-gebruikers Verbetering van app-functionaliteit en -ervaring
Mogelijkheid om verkeersbronnen te volgen Optimaliseren van marketingstrategieën voor hogere ROI

Mobiele analytics en tracking zijn essentiële onderdelen van mobiele optimalisatie. Door te begrijpen hoe uw gebruikers interageren met uw website of app, kunt u de conversieratio verbeteren en de gebruikersbetrokkenheid verhogen. Blijf uw prestaties en analytics meten en gebruik deze gegevens om uw mobiele optimalisatiestrategie te verbeteren voor maximale impact.

Testen en optimaliseren van mobiele prestaties

Het testen en optimaliseren van de prestaties van uw website op mobiele apparaten is essentieel voor het behoud van mobiele gebruikers. Maar hoe kunt u dit het beste doen?

Om te beginnen, gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix om de snelheid van uw website op mobiele apparaten te meten. Deze tools geven inzicht in de laadtijd en prestaties van uw mobiele pagina’s en bieden aanbevelingen om deze te optimaliseren.

Zorg er ook voor dat uw website beschikt over een responsive design, dat zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van mobiele apparaten. Dit zorgt voor een snelle en gebruiksvriendelijke ervaring voor uw mobiele gebruikers.

Een andere manier om de prestaties van uw website te optimaliseren is het comprimeren van afbeeldingen, het minimaliseren van het gebruik van plug-ins en scripts en het updaten van uw CMS- en plug-in-versies. Deze kleine wijzigingen kunnen een groot verschil maken in de snelheid en prestaties van uw site op mobiele apparaten.

Met regelmatige tests en optimalisaties van uw website op mobiele apparaten, kunt u ervoor zorgen dat uw site snel en gebruiksvriendelijk blijft op alle mobiele platformen.

Mobiele optimalisatie-tools en resources

Er zijn verschillende mobiele optimalisatie-tools en resources beschikbaar om uw website te verbeteren en aan te passen aan de veranderende mobiele omgeving. Hier zijn enkele tools die u kunt gebruiken:

 • Google Mobile-Friendly Test: Hiermee kunt u controleren of uw website mobielvriendelijk is en aanbevelingen ontvangen om eventuele problemen op te lossen.
 • Google PageSpeed Insights: Hiermee kunt u de snelheid van uw website op mobiele apparaten analyseren en aanbevelingen ontvangen voor snelheidsoptimalisatie.
 • AMP: Accelerated Mobile Pages is een open-source framework dat is ontworpen om webpagina’s sneller te maken op mobiele apparaten.
 • Google Analytics: Hiermee kunt u inzicht krijgen in het mobiele verkeer op uw website en het gedrag van mobiele gebruikers.
 • Optimizely: Dit is een A/B-testtool waarmee u verschillende versies van uw website kunt testen om te zien welke beter werkt op mobiele apparaten.

Door gebruik te maken van deze tools en resources kunt u uw website blijven optimaliseren en aanpassen aan de behoeften van mobiele gebruikers.

FAQ

Wat zijn de essentiële tips voor mobiele optimalisatie?

De essentiële tips voor mobiele optimalisatie zijn onder andere het gebruik van een responsive design, het optimaliseren van de snelheid van uw website op mobiele apparaten, het verbeteren van de gebruikerservaring op mobiele apparaten en het optimaliseren van uw website voor mobiele zoekresultaten.

Waarom is mobiele SEO belangrijk?

Mobiele SEO is belangrijk omdat steeds meer mensen websites bezoeken via mobiele apparaten. Door uw website te optimaliseren voor mobiele zoekresultaten, kunt u een betere positie bereiken in de mobiele zoekresultaten en meer mobiele gebruikers aantrekken.

Hoe maak ik mijn website mobielvriendelijk?

U kunt uw website mobielvriendelijk maken door gebruik te maken van een responsive design. Een responsive design past zich automatisch aan verschillende schermgroottes aan, waardoor uw website er goed uitziet op zowel desktops als mobiele apparaten.

Hoe kan ik de laadtijd van mijn website op mobiele apparaten verbeteren?

U kunt de laadtijd van uw website op mobiele apparaten verbeteren door het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken, het minimaliseren van CSS- en JavaScript-bestanden en het gebruik van caching.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van een goede mobiele gebruikersinterface?

Enkele belangrijke aspecten van een goede mobiele gebruikersinterface zijn een eenvoudig navigatiemenu, goed leesbare teksten en knoppen, grote touch targets, en een gestroomlijnde gebruikerservaring.

Hoe kan ik mijn website beter laten presteren in de mobiele zoekresultaten?

U kunt uw website beter laten presteren in de mobiele zoekresultaten door het implementeren van mobiele SEO-technieken, zoals het optimaliseren van metadata, het gebruik van mobielvriendelijke URLs en het verbeteren van de laadtijd van uw website op mobiele apparaten.

Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor spraakgestuurde zoekopdrachten?

Om uw website te optimaliseren voor spraakgestuurde zoekopdrachten, kunt u gebruik maken van natuurlijke taal en zinnen in uw content, het toevoegen van structured data en het optimaliseren van uw website voor lokale spraakgestuurde zoekopdrachten.

Waarom is mobiele content belangrijk?

Mobiele content is belangrijk omdat mobiele gebruikers vaak op zoek zijn naar snelle en relevante informatie. Door boeiende en mobielvriendelijke content te creëren, kunt u mobiele gebruikers aantrekken en behouden.

Wat is AMP en hoe kan ik het gebruiken voor mobiele optimalisatie?

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en is een open-source framework ontwikkeld door Google om webpagina’s sneller te laden op mobiele apparaten. U kunt AMP implementeren op uw website om de laadtijd te verbeteren en een betere mobiele gebruikerservaring te bieden.

Hoe kan ik mobiele analytics en tracking gebruiken?

U kunt mobiele analytics en tracking gebruiken om inzicht te krijgen in het gedrag van mobiele gebruikers, zoals het aantal bezoekers, de herkomst van het verkeer en het gebruik van uw website op verschillende mobiele apparaten. Deze gegevens kunnen u helpen uw mobiele optimalisatiestrategie te verbeteren.

Hoe kan ik de mobiele prestaties van mijn website testen en optimaliseren?

U kunt de mobiele prestaties van uw website testen met behulp van tools zoals PageSpeed Insights en GTmetrix. Om de prestaties te optimaliseren, kunt u afbeeldingen optimaliseren, caching gebruiken, onnodige code verwijderen en de prestaties van verschillende mobiele apparaten controleren.

Welke tools en resources zijn beschikbaar voor mobiele optimalisatie?

Enkele tools en resources die beschikbaar zijn voor mobiele optimalisatie zijn Google’s Mobile-Friendly test, de Google Search Console, de Mobile-First Indexing guide, en verschillende online forums en communities waar u informatie en advies kunt vinden over mobiele optimalisatie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest